duminică, 27 septembrie 2009

Strutzul urban...

Eh.. asta e un post pe care il planuiesc de ceva vreme, da' tot nu gaseam suficient material pentru el... sau nu ma indemnam sa-l scriu. Nu ma intrebati de ce. Mi se mai intimpla.

Stiti.. strutzul.. isi ingroapa capul in nisip si crede ca daca el nu mai vede ce se intimpla in jur, nici jurul nu-l mai vede pe el (asta pentru a folosi o expresie foarte plastica)... Jurul insemnind orice sau oricine din imediata apropiere.

So... exista strutzul urban. N-are nisip la dispozitie, dar gaseste variante ajutatoare pentru asta. Nu incerc sa dezvolt aici campania 'atlas de mitocanie urbana' pentru ca nu e neaparat vorba de mitocanie.. mai degraba de lucruri stupide.. de acte ratate.

Sa explic putin ce-i cu actul ratat... Faci ceva inutil.. Cum ar fi sa vezi pe cineva pe strada si sa incerci sa eviti persoana, dar in ultima secunda persoana te vede.. e clar ca nu poti sa o mai eviti si totusi incerci.. asta se numeste act ratat.

Revenind la strutzul urban.. el intreprinde o serie de acte ratate.. de care nici macar nu-si da seama.. e cu capul intr-un soi de nisip ajutator.

Cum ar fi.. se baga intr-o camarutza mica, mica sa vorbeasca la telefon. Vorbeste la telefon la volum maxim, dar pentru ca el nu-i vede pe ceilalti.. considera ca nici ceilalti nu-l aud pe el. Te auzim draga strutz urban... te auzim chiar foarte bine.

Niciun comentariu: