vineri, 15 martie 2013

Si iar stau si ma intreb... do I really, really, really seem stupid? :))))))

Uneori stau si ma uit in gol.. gindindu-ma ca.. I did it again.. iar am lasat senzatia ca nu ma duce capul.. Oamenilor le place sa se creada inteligenti.. ii lasi sa o faca.. sa se simta bine in pielea lor - da, uneori poate se vede un zimbet superior in coltul buzelor (uneori nu te poti abtine.. e prea mult) - sa nu le tai avintul sau entuziasmul.. si ei se cred din ce in ce mai inteligenti..

Incep sa te trateze de sus.. de foarte sus.. din ce in ce mai sus.. pentru ca le-ai lasat senzatia ca asta este realitatea.. sau mai bine zis.. nu le-ai dat la cap pe parcurs.. :)

Daca ai doi neuroni si faci chestia asta, satisfactia celui care te priveste de sus e atit de mare incat nu se sfieste sa-ti dea si o flegma (scuzati cuvintul sfiala din fraza asta)... Si atunci stai si te intrebi.. ca prostul (in cazul meu.. varianta feminina)... Cum naiba s-a intamplat asta.. din nou?!?.. cum de am lasat senzatia ca nu as avea cei doi neuroni? :)))

Cred.. chiar cred ca bunul simt si educatia fac mult rau de fapt.. pentru ca oamenii trebuie sa stie de la inceput care e raportul de forte - spus clar.. si raspicat... - pentru a nu se ajunge in situatii in care stai si te intrebi.. Bine, bine.. dar de unde pina unde atita mitocanie.. de ce faptul ca te porti cu bun simt trebuie rasplatit mai mereu cu o flegma.. doar pentru ca n-ai dat-o tu primul? Am spus de atitea ori.. uneori as vrea sa nu mai fiu o persoana civilizata.. uneori as vrea sa spun ce cred.. atunci cind imi vine.. si sa uit ca exista un mod sofisticat sau decent de a spune lucruri...

De fapt da, sunt fix asa cum spuneam ca sunt oamenii aia inteligenti.. uneori extrem de batuti in cap.. Uneori nu functioneaza deloc sa bati saua sa priceapa iapa.. nu... Trebuie sa iei iapa la bataie (este doar o exprimare metaforica, va rog sa nu luati ad litteram).. sa simta exact despre ce este vorba.. Subtilitatile functioneaza doar cu cei care calaresc acelasi val.. sau au cit de cit acelasi nivel..

Pentru cineva care tricoteaza in special in cuvinte.. cuvintele insele nu inseamna mare lucru... adica da, sunt caramizi, cuie, suruburi.. materie prima... As spune ca exista o explicatie destul de logica pentru asta.. Stiu ce se poate face cu ele.. stiu cum sa le folosesc pentru a ajunge la un anumit rezultat.. e simplu sa le pui intr-o constructie careia sa-i dai drumul pe... apa simbetei... sau in mintea celui ce asculta.. bine, bine.. stiu ca nu-i tot una, da' vedeti voi.. eu chiar cred ca uneori ne place sa vorbim.. sa vorbim asa.. doar ca sa ne auzim vorbind.. uneori o facem si pentru ca ne place ceea ce auzim, sau ne-ar placea sa se intample ceea ce spunem.. Ne indragostim de propriile noastre constructii. Desigur.. daca n-au de fapt legatura cu realitatea, nici actiunile n-au legatura cu ceea ce spunem, dar nu vrem sa acceptam asta. E greu sa accepti ca si altcineva stie sau a inteles ca doar ne-am indragostit de constructia pe care am facut-o, nu ca ea este un rezultat al ceea ce se intampla intr-adevar...

Niciun comentariu: