duminică, 4 mai 2014

Aha moments..

Am tot citit zilele astea ca planetele sunt aliniate in asa fel incit toata lumea va avea momente de iluminare.. acele "aha moments"... Desigur.. eu si planetele mele.. dar si paharul de vin.. se fac sinapsele mai usor... Am avut unul acum ceva vreme.. inca mai sap in jurul lui, dar...

Cind ai despre tine parerea ca esti integru, sincer.. cinstit etc si consideri ca este un principiu de viata, ca este ceva ce te defineste, dar in acelasi timp ascunzi un adevar pentru multa vreme.. problemele tale cu tine devin oarecum nerezolvabile, iar conflictul, desi la nivel inconstient, cu tine insuti e darimator... Chiar daca motivul pentru care ascunzi adevarul e cit se poate de nobil - incerci sa protejezi (nu stii nici tu prea bine ce sau de ce.. adica iti imaginezi pentru ca pina nu afla, nu ai de unde sa stii care va fi reactia celor pe care incerci sa-i protejezi..) - conflictul nu e mai putin acid.

Pentru a minimiza conflictul cu tine insuti.. de care, poate, nu esti constient, dar il simti pe undeva... ai o serie de reactii.. si faci o serie de actiuni care pot parea ciudate...

De exemplu reduci la minim contactul cu persoanele in preajma carora trebuie sa fii ipocrit/mincinos/sa joci acest teatru ieftin.. Incerci sa-i vezi cit mai rar si cit mai scurt.. sa nu simti acut conflictul.. Asta in cazul in care se poate sa reduci contactul.. daca totusi nu se poate.. relatiile pe care le ai sunt superficiale si foarte serioase/reci.. nimic dincolo de politeturi, discutii despre vreme si in general banalitati... Desigur.. situatia trenind o perioada lunga de timp.. esti catalogat ca antisocial.. psihotic.. nebun.. dus cu capul.. total lipsit de emotii/sentimente..

O alta arie de actiune se refera la persoana care te-a adus in situatia de a fi in conflict cu tine insuti, cu natura ta, cu principiile de viata... Incepi sa detesti persoana respectiva.. poate fara sa-ti dai seama, fara sa vrei.. si fara o intentie clara, dar simplul fapt ca te-a transformat in altcineva, in contradictie cu imaginea pe care o aveai despre tine si cu care te identificai pentru ca iti placea si de care erai mandru/a.. te face sa incepi sa nutresti sentimente si senzatii negative fata de subiectul in propozitie..



Niciun comentariu: