joi, 4 august 2011

Hirtie sau no hirtie..

Unii oameni cred ca daca nu au o hirtie cu stampila primariei si un inel/verigheta... nu sunt casatoriti.. As vrea sa contrazic aceasta idee.. pentru ca de fapt casatoria este multe alte lucruri. Da, ce-i drept, daca nu ai hirtia si inelul.. teoretic poti sa pleci mai repede/nu ai responsabilitati/te crezi liber... Teoretic! practic insa.. daca aceasta relatie dureaza de ani buni.. e la fel de plina de responsabilitate/responsabilizare si tare ca o casnicie cu acte. Nu as vrea sa intru in zona juridica a lucrurilor.. concubinaj.. vorba ceea.. s-a legalizat cumva, deci se admite ca nu e nevoie de act de la primarie (sau concubinajul e declarat la primarie?)..

In spatele relatiei de multi ani.. cu hirtie sau nu.. se intampla insa alte lucruri care definesc relatia asta.. e vorba de acea intimitate.. si prietenie.. acea forma speciala de sentimente care au tihna.. de siguranta si incredere.. intr-un fel.. de confort emotional. 

Da, sigur, dupa ani si ani nu mai exista artificii.. nici fluturi in stomac (sau poate exista, dar nu stiu eu.. oi fi vreo exceptie..).. nici nod in gat... nici genunchi moi.. nici stare de lesin (pe masura ce scriu imi dau seama ca seamana cu o boala... frumoasa, ce-i drept, dar tot boala.. ceea ce, daca e sa ne luam dupa chimisti si analizele lor.. este intr-o oarecare masura... o otravire cu hormoni; sa nu ma intelegeti gresit.. este genul de boala care da dependenta, deci mie imi pare rau uneori ca nu mai sunt bolnava..). 

Dupa ani si ani lucrurile se masoara poate in liste de cumparaturi si de to do.. dar.. nu e mai putin adevarat ca.. hirtie sau no hirtie.. te intereseaza daca persoana cealalta este in regula, daca e ok macar..

Poate chiar acea nesiguranta.. care vine cu lipsa hirtiei.. face ca lucrurile sa fie chiar mai firesti si mai normale.. nu iei totul de-a gata.. nu esti niciodata sigur si atunci depui un efort.. efort pe care altfel il abandonezi in timp (in posesia hirtiei fiind). 

Spunea cineva.. odata.. ca doar animalele pot fi posedate cu o hirtie.. oamenii sunt liberi.. Mai mult sau mai putin.. e adevarat, dar lipsa hirtie cred ca te face mai atent. Mai vulnerabil.. deci mai atent..

2 comentarii:

A spunea...

imi imaginez ca lucrurile nu sunt tocmai roz pt tine acum... dar ti-am citit toate postarile si imi place de mor cum pui in cuvinte stari...

pur si simplu trebuia sa-ti spun asta:)

babel_me spunea...

Multumesc pentru aprecieri :) Nu exista roz.. probabil exista foarte multe nuante de gri :)