vineri, 19 aprilie 2013

Persoana de langa tine... ca o esarfa Hermes...

Ii stiti pe cei care vorbesc numai despre branduri.. tot timpul?.. Adica pe cei care nu si-au luat pur si simplu o geanta, si-au luat o geanta de la Furla... o pereche de pantofi Manolo.. un pardesiu Boss.. etc.. cunoasteti genul? cei care trebuie sa mentioneze neaparat eticheta/brand-ul... mai ales daca e unul foarte cunoscut.. cu pretentii... si care de obicei costa mult..

M-am intrebat mereu care e problema.. adica.. un pardesiu e un pardesiu.. il iei sa-ti tina de cald.. Da, eticheta presupune ca e mai frumos/bun/bine facut decit altele.. fie vorba intre noi.. eticheta nu justifica absolut deloc diferentele semnificative de pret intre aceleasi produse.. unul cu eticheta, altul.. identic.. fara eticheta.. eventual produse in fix aceeasi fabrica.. de fix aceeasi oameni..

De fapt nu despre asta voiam sa vorbesc..

Voiam sa vorbesc despre relatii cu persoane ca niste etichete... Pentru ca exista oameni care au relatii cu altii doar pentru ca da bine.. pentru ca le ajuta la statut.. la cum sunt perceputi de ceilalti.. si care nu au nimic de-a face cu sentimentele.. Ea are o relatie cu el pentru ca da bine.. pentru ca ii completeaza imaginea pe care ceilalti o vad.. si o evalueaza... El da bine langa geanta Furla si pantofii Manolo.. e doar un alt accesoriu cu eticheta.. e director probabil.. sau antreprenor.. sau ceva.. ceva ce poti sa spui prietenelor, parintilor.. mediului... Ceva care te mai ridica putin in ochii celorlalti... Si daca n-ai sentimente pentru celalalt?.. eh.. stringi din dinti si mergi mai departe.. imaginea e importanta.. Si la fel se intampla si cu el.. ea se potriveste pardesiului Boss.. intregeste imaginea.. are haine de firma.. are o relatie cu o persoana importanta.. are langa el un trofeu..

De multe ori stau si ma gindesc cat de goi sunt acesti oameni.. interior vorbind.. pentru ca asa cum perceptia lor se opreste la eticheta (lasata - eventual - ostentativ pe manseta) hainelor... tot astfel se opreste si la exteriorul persoanei cu care teoretic au o relatie.. E trist.. e trist sa fii doar o eticheta... sa nu conteze absolut deloc interiorul...

Un comentariu:

lezoazo spunea...

In unele locuri "eticheta" afisata se numeste branding , in alte locuri ... tot asa :)