miercuri, 11 februarie 2009

Sweet... freedom

Multi probabil vor spune ca sunt o mama denanturata... unii pentru ca n-au copil si nu stiu cum este. Ceilalti, care vor spune asta si au copil/ii, nu vor sa recunoasca adevarul.. sau poate sunt eu pur si simplu sarita de pe fix sau.. trebuia sa mai copilaresc o vreme.. dupa cum spuneam intr-un post mult mai vechi despre copii.

Luni Nichi a ramas la bunici... Asta inseamna asa de multe pentru mine. De obicei, cind e acasa.. ma pling de faptul ca nu pot sa dorm.. cit as vrea. Sa explic putin. Daca e acasa e treaza pina pe la 10 seara, asta inseamna ca toate activitatile care nu o implica in mod activ trebuie sa se desfasoare dupa aceasta ora.. deci ajung sa ma culc destul de tirziu. Asa ca de fiecare data cind stiu ca va ramine la bunici ma gindesc cu interes la faptul ca voi avea o seara numai pentru mine in care pot sa si dorm... daca vreau. Dar invariabil, cind ea nu este acasa dorm chiar mai putin, pentru ca fac neintrerupta acele activitati care sunt mai mult sau mai putin ignorate sau lasate sa astepte cind este ea acasa..

Stiti cum se spune ca esentele pure vin in sticlute mici.. ei bine, aceste momente in care nu e copilul acasa sunt ca niste guri de aer proaspat... hmm.. o baie.. lunga.. fara intreruperi.. sau o carte buna si un pahar de vin si o tigara... sau o bere cu 'baietii' in cazul lui Doru.. sau... Ajungi sa apreciezi momentele astea la adevarat lor valoare :))) Te simti putin ca Alice in Tara Minunilor :)

E un sentiment asa.. de libertate care iti ia mintile si iti vine sa iesi pe strazi in cele citeva ore (pina la urma sunt doar citeva ore...) in care ai pasat responsabilitatea imediata..

yeah... o carte buna... de data asta va fi o recidiva.. pentru ca am mai citit-o o data, dar merita... pentru ca... nu-i asa... Grecia este ca o oglinda. Te face sa suferi si apoi inveti.. sa traiesti. (John Fowles, Magicianul)

Un comentariu:

Radu spunea...

...Si cata dreptate ai...