marți, 15 ianuarie 2008

de ce simplu... cind se poate complicat




As vrea sa invatam de la cei cu mai multa experienta ca noi. Adica as vrea sa luam si lucrurile bune si utile pe care le fac altii...

Sunt fumatoare si n-am de gind sa ma las. Nu acum, nu stiu... In orice caz, am admirat in toamna asta - la vremea respectiva la noi terasele nu mai functionau pe motiv de frig - la Budapesta (adica la vecinii nostri de colea..) abundenta de terase care functionau la sfirsitul lui octombrie. Mda... au investit in ceea ce se cheama incalzitoare terase (un simplu search pe google cu respectivele cuvinte si veti vedea despre ce vorbesc). Asta inseamna sa stai afara... fumator sau nefumator, la aer curat (cit de curat poate fi aerul Bucurestiului) si sa te relaxezi.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Va veni si la noi - daca nu ma insel foarte tare din iunie 2008 - momentul in care nu vom mai avea voie sa fumam in spatii inchise (in lumina acestui post e vorba de cluburi si baruri). A venit momentul asta si in alte tari din Europa.. ghiciti ce s-a intimplat in unele din ele (cel putin de vreo patru am auzit eu)... au investit in incalzitoare.. eventual linga o canapea sau alte obiecte pe care sa poata lumea sta (adica fumatorul) cind mai iese si el din cind in cind la una mica si toxica.

Hmm.. sunt curioasa daca la anul pe vremea asta a) voi suferi de pneumonie pentru ca am petrecut intr-un club si am iesit in strada sa fumez (dupa cantitatea de alcool aferenta intr-un club.. dupa care evident ca nu mai simti daca sunt -10 sau 5 grade afara); b) ma voi fi lasat de fumat tot in urma unei complicatii la plamini c) voi vorbi foarte urit la adresa patronilor de cluburi, baruri si restaurante, care nu s-au gindit din timp la asta si fie n-au mai gasit (pentru ca nu erau pe stoc), fie nici macar nu si-au pus problema... sau... sunt sceptica, dar trebuie sa trec si varianta asta d) voi lauda un loc sau altul pentru ca m-am simtit bine si nu ca ultima vicioasa... pentru ca stiti ceva, cred ca exista vicii mult mai periculoase decit asta de care nu se ocupa nimeni...
PS: pentru cei care sunt foarte verzi din fire (a se citit ecologisti radicali) sau prin formatie (sau din interes politic de moment)... am facut putina cercetare pe subiect... exista incalzitoare cu gaz si incalzitoare electrice. Daca cele pe gaz sunt discutabile (irosirea resurselor, gaze cu efect de sera), cele electrice nu sunt chiar atit de rele (iar daca ai si un panou solar pentru generarea electricitatii... iata... esti verde ca verdele si toata lumea e fericita)... ei?

4 comentarii:

Mitrana spunea...

pana una alta niste isteti de inspectori s-au dus peste aia de la Costa (in Romana, langa ASE) sa-i amendeze, sa-i inchida, ma rog, diverse, petru ca nu aveau delimitate zonele de fumatori si nefumatori. Asta in conditiile in care aia au vreo patru mese in vreo 10mp si nici n-au loc de terasa/incalzitoare. Au insa o cafea meserie si niste sandwich-uri si briose de belea. Sa-ti tot aprinzi o tigara dupa ele.

Mitrana spunea...

aa, si inca ceva pe subiectul famat la interior: anul trecut am vazut in Club A, chiar la intrare, ceva care semana cu un acvariu de vreo 6mp (da, stiu, un acvariu se masoara in mc ca e vorba de volum, da' lasa ca intelegeti voi). Acela era "spatiu pentru nefumatori". Calumea!

lezoazo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
lezoazo spunea...

La terasele din complexul Grozavesti exista astfel de incalzitoare de terasa , si am mai vazut in pasajul Victoriei ... vis a vis de Control Club . Sa mai vanez ? :P